Zonlicht

Als specialist op het gebied van duurzame oplossingen informeert Assen Installatietechniek u graag over de voordelen en besparingsmogelijkheden van PV-panelen, oftewel zonnepanelen.

Zonnepanelen

Door zonnepanelen te laten plaatsen profiteert u van de gratis energie van de zon om uw woning van stroom te voorzien. Met het oog op de almaar stijgende energieprijzen is het zeker de moeite waard om te bekijken wat u zou kunnen besparen met PV-panelen.

Eén zonnepaneel kan jaarlijks ongeveer 285 kWh aan stroom opwekken. Van welk rendement u met PV-panelen kunt profiteren, is afhankelijk van meerdere factoren. Hierbij kunt u denken aan:

  • Het daktype
  • De oriëntatie van het dak
  • Het dakoppervlak
  • De hellingsgraad van het dak
  • Eventuele obstakels op of rondom het dak 

Wij komen graag bij u langs om uw situatie te evalueren. Op basis daarvan kunnen wij de investering, terugverdientijd en besparingsmogelijkheden voor u inzichtelijk maken. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken!

Zonnecollectoren & zonneboilers

Naast zonnepanelen zijn er nog meer manieren om gebruik te maken van de gratis energie van de zon. Neem nu bijvoorbeeld zonnecollectoren in combinatie met een zonneboiler. Waar standaard zonnepanelen zonlicht omzetten in bruikbare stroom, worden zonnecollectoren gebruikt om uw tapwater te verwarmen.

De zonnecollectoren, die op het dak van uw woning wordt geplaatst, bevatten een vloeistof die door blootstelling aan daglicht wordt opgewarmd. De opgewarmde vloeistof wordt via een gesloten systeem naar het voorraadvat van de zonneboiler gepompt, waardoor het water in het voorraadvat verwarmd wordt. Door een warmtewisselaar tussen het voorraadvat en de waterleidingen te plaatsen, kan uw woning op een duurzame manier van warm water voorzien worden. Het mooie aan een zonneboiler is dat dit systeem met uw CV-ketel gecombineerd kan worden, die het water kan naverwarmen indien de temperatuur niet hoog genoeg is.

Net als zonnepanelen vergt de installatie van een zonneboiler een investering. Echter wordt uw CV-ketel dusdanig ontlast dat uw maandelijkse energiekosten merkbaar omlaag gaan. U kunt de investering al binnen afzienbare tijd weer terugverdiend hebben. Bent u benieuwd naar de investering en besparingsmogelijkheden van een zonneboiler? Neem dan vrijblijvend contact op met Assen Installatietechniek!

Triple Solar

PV-panelen voorzien uw woning van stroom, en zonnecollectoren en een zonneboiler leveren warm water. Nu vraagt u zich wellicht af: is er geen systeem dat zowel elektriciteit als warm water kan leveren? Het antwoord is ja, dat kan! Assen Installatietechniek is dealer van Triple Solar, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het PVT-warmtepomppaneel.    

Een PVT-warmtepomppaneel bestaat uit een PV (fotovoltaïsch) gedeelte, dat zonlicht omzet in elektriciteit, en een thermisch (warmte-overdragend) gedeelte, dat de warmte van de zon opvangt. Het PVT-warmtepomppaneel wordt gekoppeld aan een warmtepomp. Op die manier is het mogelijk om uw woning op een duurzame wijze te verwarmen, van warm water te voorzien én elektriciteit te leveren. Het is zelfs mogelijk om Triple Solar te gebruiken om uw woning in de warmere maanden van het jaar te koelen. Dit innovatieve systeem werkt het hele jaar door, zonder gebruik van gas.

Bent u benieuwd of een Triple Solar systeem voor u tot de mogelijkheden behoort? Neem gerust contact op met Assen Installatietechniek in Sleen voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Duurzaam

Als specialist op het gebied van duurzame oplossingen informeert Assen Installatietechniek u graag over de voordelen en besparingsmogelijkheden van PV-panelen, oftewel zonnepanelen.
Wanneer u in het bezit bent van een elektrische auto of van plan bent er binnenkort een aan te schaffen, dan is het natuurlijk noodzakelijk om een laadpaal in de buurt te hebben.
In veel huishoudens die gebruik maken van een CV-ketel, heeft men last van radiatoren die niet goed of slechts gedeeltelijk opwarmen. Gelukkig is dit vrij eenvoudig te verhelpen door middel van waterzijdig inregelen (WZI).
Een warmtepomp is een zeer duurzame oplossing en de ideale manier om op uw maandelijkse energiekosten te besparen. Lees hier meer over de mogelijkheden van een warmtepomp