Elektra

Assen Installatietechniek is uw betrouwbare partner als het gaat om elektra installaties, domotica en schakelmateriaal.

Elektra

Installatie

U kunt bij Assen Installatietechniek terecht voor de aanleg van een breed scala aan elektrische installaties. Hierbij kunt u denken aan:

 • Datanetwerken
  Bedrijven zijn in dit digitale tijdperk afhankelijk van hun datanetwerk. Assen Installatietechniek kan de infrastructuur van uw datanetwerk ontwerpen en aanleggen. Daarnaast kunnen wij het onderhoud van uw datanetwerk verzorgen.
 • Meterkasten
  De meterkast, ook wel groepenkast genoemd, regelt de verdeling en beveiliging van elektriciteit voor uw elektrische installaties en apparaten. Het benodigde aantal groepen is afhankelijk van het aantal stopcontacten en lichtpunten in uw woning.
 • CAI aansluitingen
  Een Centrale Antenne Inrichting (CAI) moet op de juiste manier geïnstalleerd worden om van een goed beeld verzekerd te zijn. Er moet rekening worden gehouden met het aantal aansluitpunten, maar ook met de lengte van de kabels; elke kabel heeft een bepaalde impedantie (weerstand), en als de kabel te lang is heeft dit een negatieve impact op de beeldkwaliteit. In sommige situaties kan een signaalversterker noodzakelijk zijn.
 • Intercom
  Assen Installatietechniek werkt met de intercomsystemen van bekende merken zoals Busch-Jaeger. Wij kunnen intercomsystemen met alleen audio of met audio en video installeren. Vanzelfsprekend kunnen wij u hierbij van een deskundig advies op maat voorzien.

Domotica

Domotica (huisautomatisering) draait om het integreren van technologie en diensten binnen uw woning om zo bepaalde processen in en om het huis te automatiseren. Dit vergroot de veiligheid en het comfort, en helpt om efficiënter om te gaan met energie. Domotica kan dus als een duurzame oplossing worden beschouwd! Woningen die gebruik maken van domotica worden ook wel smart homes genoemd. Assen Installatietechniek werkt met verschillende fabrikanten samen om complete domotica systemen aan te leggen. Enkele voorbeelden van domotica zijn:

 • Slimme verlichting die automatisch inschakelt zodra het buiten donker wordt.
 • Het op afstand bedienen van de verwarming via uw smartphone.
 • Een slimme speaker die u spraakopdrachten kunt geven, bijvoorbeeld om de gordijnen open of dicht te doen.
 • Een robotstofzuiger die op vooraf ingestelde tijdstippen gaat stofzuigen.
 • Een rook- of brandmelder die wanneer hij afgaat automatisch een melding aan de brandweer geeft.
 • De beelden van uw bewakingscamera(‘s) via uw smartphone of tablet bekijken.
 • Een slimme deurbel.

Schakelmateriaal

Schakelmateriaal is in de eerste plaats natuurlijk functioneel, maar moderne lichtschakelaars kunnen ook als designobjecten worden beschouwd. Assen Installatietechniek werkt met schakelmateriaal van Busch-Jaeger, dat niet alleen van hoogwaardige kwaliteit is maar ook op esthetisch vlak een waardevolle toevoeging aan uw interieur kan zijn.

Het merk biedt bijzonder veel keuze op het gebied van schakelaar design. Strak, modern, klassiek, industrieel, retro… het is allemaal mogelijk. Ook op het gebied van materialen en kleuren kunt u tegenwoordig alle kanten op. Zo kunt u schakelmateriaal laten plaatsen dat perfect aansluit op de stijl van uw interieur. Het is zelfs mogelijk om uw schakelmateriaal te combineren met domotica. Met draadloze systemen is er geen hak- en breekwerk meer vereist, dus uw muren blijven onbeschadigd. Daarbij heeft u op deze manier de flexibiliteit om de elektronica in uw leefruimtes naar wens aan te passen of uit te breiden.

Installatie

Of het nu gaat om uw huis of uw bedrijfspand, een gezond en aangenaam binnenklimaat is van essentieel belang.
Gaat u verbouwen of doet u een kleine aanpassing in of aan uw woning waardoor ook uw elektrische installatie aangepast moet worden dan kunt terecht bij Assen installatietechniek.
Een dakinspectie is zinvol. Het komt nl. regelmatig voor dat dakdoorvoeren zoals loden hemelwaterafvoeren e.d., een aanzienlijk kortere levensduur hebben dan de moderne dakbedekkingsmaterialen, wat kan resulteren in daklekkages.
Goede en voldoende ventilatie is essentieel voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Slimme, vraaggestuurde ventilatiesystemen van Itho Daalderop zorgen voor een optimale regie.