CV-ketelvervanging

Een CV-ketel gaat, afhankelijk van hoe goed het apparaat onderhouden wordt, ongeveer 15 jaar mee voordat hij aan vervanging toe is. Tijdig uw CV-ketel laten vervangen is noodzakelijk om verzekerd te blijven van een aangenaam binnenklimaat, alsmede voor het waarborgen van de veiligheid. Maar ook als u regelmatig een monteur moet inschakelen vanwege storingen is CV-ketelvervanging het overwegen waard.

Na de installatie van een nieuwe CV-ketel merken onze klanten vaak een aanzienlijke verhoging van het comfort. Daar komt bij dat nieuwere CV-ketels aanzienlijk zuiniger omspringen met energie dan oudere modellen, wat betekent dat u een mooie besparing op uw energiekosten kunt realiseren.

Dat is met het oog op de almaar stijgende energieprijzen zeker een groot voordeel! Daarbij kunt u eventuele reparatiekosten van uw oude CV-ketel wegstrepen. Uiteraard kan Assen Installatietechniek u als specialist op het gebied van CV-ketelvervanging adviseren over welke CV-ketel het beste past bij uw specifieke situatie.

CV-ketel wijzer

Bent u zich aan het oriënteren op CV-ketels? Op onze CV-ketel wijzer vindt u een uitgebreide selectie van de CV-ketels die Assen Installatietechniek kan leveren. Wij zijn officieel dealer van Bosch-Nefit, Intergas, Honeywell en Remeha. Met deze merken bent u altijd verzekerd van een betrouwbare kwaliteit! Wanneer u via ons een CV-ketel van Nefit of Intergas aanschaft, profiteert u van extra scherpe prijzen. Alle prijzen op onze website zijn inclusief installatie. Voor de overige CV-ketels kunt u eenvoudig online een vrijblijvende offerte aanvragen.

Onze CV-ketel wijzer werkt als volgt:

  1. U selecteert uw type woning, de oppervlakte van de woning en uw warmwaterbehoefte. Vervolgens klikt u op ‘Bekijk advies’.

  2. U krijgt een overzicht te zien van alle CV-ketels die geschikt zijn voor uw situatie. Op de productpagina kunt u de specificaties van de betreffende CV-ketel bekijken en zien welke thermostaten erbij passen. Ook kunt u van elk model kunt u de brochure en documentatie downloaden.

  3. Zodra u een keuze heeft gemaakt kunt u een offerteaanvraag samenstellen. U selecteert de CV-ketel en welke thermostaat u erbij wilt hebben. Daarna kunt u diverse optionele extra’s toevoegen, zoals een vulslangset, een dakdoorvoerset en veiligheidsproducten. Indien gewenst kunt u meteen een van onze voordelige onderhoudscontracten afsluiten.

Honeywell Evohome

Meer comfort én een lager energieverbruik? Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar Honeywell evohome laat zien dat dit niet alleen mogelijk is, maar ook nog eens bijzonder eenvoudig te realiseren. Als specialist op het gebied van klimaatbeheersing vertellen wij u graag meer over hoe u met Honeywell evohome profiteert van meer comfort in huis en meer controle over uw verwarming, terwijl u uw energieverbruik en -kosten omlaag brengt.

Wilt u meer weten over de Honeywell Evohome?

Bekijk dan onze speciale Evohome pagina

Onderhoudscontract CV

Een CV-ketel maakt al snel zo’n duizend branduren per jaar. Het is dan ook belangrijk dat het apparaat periodiek een onderhoudsbeurt krijgt. Er komt dan een monteur langs die het hele CV-ketel systeem naloopt en controleert op kleine defecten.

Eventuele versleten onderdelen kunnen dan meteen vervangen worden. Tijdig onderhoud is niet alleen essentieel om het klimaatcomfort te waarborgen, maar ook om ervoor te zorgen dat uw CV-ketel zo energiezuinig mogelijk blijft werken. En dan is er natuurlijk nog het veiligheidsaspect! Bij Assen Installatietechniek weten we uit ervaring dat veel mensen de onderhoudsbeurt uitstellen in verband met de kosten.

Daarom bieden we u de mogelijkheid om een voordelig onderhoudscontract voor uw CV bij ons af te sluiten. U krijgt dan een jaarlijkse onderhoudsbeurt én heeft 24/7 een monteur achter de hand voor als u onverhoopt toch met een storing geconfronteerd wordt. Dit alles voor een vast, laag bedrag per jaar. Weet u niet welk CV onderhoudscontract het beste bij u past? Neem dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies!

Luchtverwarming

Wanneer we spreken over luchtverwarming, dan hebben we het over een verwarmingssysteem dat bestaat uit luchtkanalen die schone, frisse buitenlucht naar de verschillende ruimtes van uw woning of bedrijfspand voeren. Daar wordt het via onopvallende roosters in vloeren of wanden de ruimtes in geblazen. Deze schone lucht kan wanneer dat nodig is verwarmd worden. Dat betekent dat u geen radiatoren meer nodig heeft om uw woning te verwarmen. Vochtige en geurbelaste lucht uit badkamers, toiletruimtes en keukens wordt daarnaast via een mechanisch ventilatiesysteem rechtstreeks naar buiten afgevoerd. Bij Assen Installatietechniek maken we gebruik van de luchtverwarmingssystemen van Brink Climate Systems. Deze innovatieve oplossingen staan bekend om hun energiezuinige en fluisterstille werking en zijn bijzonder eenvoudig uit te breiden of te combineren met aanvullende systemen voor bijvoorbeeld het verwarmen van tapwater. Een bijkomend voordeel is dat deze systemen te combineren zijn met zowel CV-ketels en (hybride) warmtepompen als met stadsverwarming. Bent u benieuwd of luchtverwarming iets voor u is? Neem dan even contact op. We komen graag bij u langs om uw huidige situatie te beoordelen en u van een gedegen advies op maat te voorzien.

Verwarming

Tijdig uw CV-ketel laten vervangen is noodzakelijk om verzekerd te blijven van een aangenaam binnenklimaat, alsmede voor het waarborgen van de veiligheid.
Waar voor vloerverwarming als hoofdverwarming de aanleg van een leidingstelsel onder de vloer vereist, is elektrische vloerverwarming veel gemakkelijker te installeren.
Assen Installatietechniek werkt voornamelijk met elektro-, keuken-, en gasboilers. Op die manier kunnen we voor elk huishouden een passend model leveren.
Een warmtepomp is een zeer duurzame oplossing en de ideale manier om op uw maandelijkse energiekosten te besparen. Lees hier meer over de mogelijkheden van een warmtepomp