Badkamer onderhoud

Niets is zo fijn als een schone, stralende badkamer! Het onderhoud van een badkamer is niet ingewikkeld, maar dient wel op de juiste manier te gebeuren. Dat begint met het gebruik van de juiste schoonmaakproducten.

Kalk, shampoo, zeepresten, huidvetten en stof dienen natuurlijk verwijdert te worden. Als specialist op het gebied van badkamer onderhoud adviseren we bij Assen Installatietechniek echter om zo min mogelijk agressieve en chemische schoonmaakmiddelen te gebruiken.

Ook met anti-kalk producten is voorzichtigheid geboden, zeker bij kit- en voegwerk. Wist u dat tegelvoegen kalk bevatten? Als u uw voegen regelmatig boent met anti-kalk producten, dan zal het kit- en voegwerk dunner worden en sneller vervangen moeten worden. Ook het gebruik van schuursponzen en andere schurende middelen is niet aan te raden.

Verder willen het belang van een goede ventilatie in de badkamer benadrukken. Na het douchen even een raampje open zetten is vaak niet voldoende; mechanische ventilatie is noodzakelijk om schimmelvorming en andere vochtproblemen te voorkomen.

 • Keramiek
  Wastafels, toiletten en ligbaden zijn meestal vervaardigd uit keramiek. Dit fantastische materiaal kan jarenlang mee en zal, wanneer het op de juiste manier onderhouden wordt, na tien jaar nog net zo mooi glimmen als toen de badkamer net nieuw was. Om kalkaanslag te voorkomen raden we aan om uw keramische producten na gebruik droog te maken. Mocht u desondanks toch last krijgen van kalkaanslag, gebruik dan een milde reiniger op basis van citroenzuur.
 • Glas
  Om het glas van uw douchecabine mooi te houden, adviseren we om de douchewanden na gebruik te drogen met een trekker en even op te poetsen met een zachte doek. Gebruik in elk geval nooit chemische schoonmaakmiddelen om uw douchewanden te reinigen! Het glas is vrijwel altijd voorzien van een speciale coating, die ervoor zorgt dat het water eraf rolt. Agressieve middelen lossen deze coating op. U kunt eventueel wel gebruik maken van groene zeep.
 • Kranen
  Ook uw kraan en douche zijn onderhevig aan kalkaanslag. U kunt dit grotendeels voorkomen door uw kranen na het gebruik van de badkamer te drogen. Om kalkaanslag te verwijderen adviseren we het gebruik van een mild schoonmaakproduct op citroenbasis. Breng het product niet direct op de kraan aan, maar eerst op een doek en spoel alles grondig na.
 • Spiegels
  Zoals we eerder al aangaven is een adequate ventilatie in de badkamer noodzakelijk. Dit is ook om oxidatie van uw spiegels te voorkomen. Mocht u toch last hebben van een beslagen spiegel of spiegelkast, dan kan het de moeite waard zijn om uw ventilatiesysteem even door ons te laten nakijken. U zou ook een verwarmde badkamerspiegel kunnen overwegen. Wat betreft het schoonmaken van uw badkamerspiegel, dat is heel eenvoudig. Als het nodig is, kunt u een zachte doek met water en een klein beetje groene zeep of een druppeltje afwasmiddel gebruiken. Na het reinigen altijd goed droogwrijven.

Sanitiem schoonmaakmiddelen

Assen Installatietechniek is officieel dealer van Sanitiem schoonmaakmiddelen, welke speciaal zijn ontwikkeld voor het schoonmaken en onderhouden van badkamers en toiletten. Het assortiment is geschikt voor particulier en professioneel gebruik en bevat alle producten die u nodig heeft om uw badkamer hygiënisch schoon, kalkvrij en stralend te houden.

Zo hebben wij voor u op voorraad:

 • Sanitairglans
 • Sanitair totaalreiniger
 • Anti-kalk coating
 • Douchereiniger
 • Ontstopper
 • Glas- en spiegelreiniger

Alle Sanitiem schoonmaakmiddelen zijn verkrijgbaar bij onze vestiging in Sleen. Indien gewenst kunnen wij u adviseren over het gebruik van Sanitiem schoonmaakmiddelen.

Onderhoud

Wees verzekerd van een goed werkende CV installatie met de onderhoudscontracten van Assen Installatietechniek
Assen Installatietechniek heeft een professioneel assortiment voor schoonmaak en onderhoud van uw badkamer en/of toilet.
De aanschaf van een airconditioning systeem is een goed idee om het hele jaar door verzekerd te blijven van een aangenaam binnenklimaat. Wat veel particulieren en bedrijven echter vergeten, is dat deze systemen periodiek onderhoud vereisen.