Klimaatbeheersing

Assen Installatietechniek is uw betrouwbare partner als het gaat om warmte-terug-winning, CO2 sturing, mechanische ventilatie en meer!

Klimaatbeheersing

WTW Warmteterugwin installatie

Wist u dat het mogelijk is om een mechanisch ventilatiesysteem te realiseren dat niet alleen verse lucht aanvoert, maar uw ruimtes kan verwarmen? Dit noemen we ook wel ventilatie met warmteterugwinning, oftewel WTW.

Bij dit soort systemen wordt er evenveel frisse lucht aangevoerd als dat er gebruikte lucht wordt afgevoerd. De warme en koude luchtstromen gaan dicht langs elkaar heen terwijl een warmtewisselaar zorgt dat de warmte van de afgevoerde lucht gebruikt wordt om de aangevoerde buitenlucht te verwarmen.

Op die manier bent u verzekerd van een goede ventilatie in huis en kunt u tegelijkertijd de temperatuurverschillen benutten om uw woning te verwarmen. 

CO2 sturing

Wanneer we spreken over CO2 sturing, dan hebben we het over vraaggestuurde ventilatie. Deze intelligente systemen zijn in staat om de temperatuur, de luchtvochtigheid en het CO2 niveau in verschillende ruimtes in huis te meten.

Aan de hand van deze metingen bepalen ze waar en hoe veel er geventileerd moet worden om een gezond en comfortabel binnenklimaat te waarborgen.

Voor het realiseren van CO2 sturing maken we gebruik van de vraaggestuurde ventilatiesystemen van Itho Daalderop.

Mechanische afvoer

Met name in ruimtes zoals badkamers, toiletruimtes en keukens is een mechanische afvoer zeker geen overbodige luxe.

Assen Installatietechniek werkt met de mechanische ventilatiesystemen van Itho Daalderop. Deze zorgen voor een efficiënte, energiezuinige en fluisterstille ventilatie. Daarnaast kan het systeem dankzij draadloze regelaars vanuit het hele huis bediend worden.

Koelen

Een airco is de ideale oplossing om ook tijdens de warme zomerdagen van een gezond en aangenaam binnenklimaat verzekerd te blijven.

Goed om te weten is dat er tegenwoordig zeer effectieve airconditioning systemen verkrijgbaar zijn welke in staat zijn om seizoensafhankelijk te functioneren. Dat betekent dat u in de zomermaanden kunt koelen en in de koudere maanden van het jaar kunt (bij)verwarmen, gewoon met één systeem.

Deze innovatieve airco systemen zijn zowel handmatig als elektronisch te bedienen en zijn bijzonder energiezuinig. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan vandaag nog contact op met Assen Installatietechniek in Sleen. Het maakt niet uit of het nu gaat om het koelen en/of verwarmen van een enkele ruimte of om een complete woning of bedrijfsruimte. Dankzij onze expertise en ons ruime assortiment met airco’s kunnen wij voor elke situatie een passende oplossing realiseren.

Verwarmen

Verwarmen warmtepomp

Hoewel de meeste Nederlandse huishoudens nog gebruik maken van een CV-ketel en radiatoren om hun woning te verwarmen, is verwarmen met een warmtepomp sterk in opkomst. Maar hoe werkt zo’n warmtepomp nu eigenlijk? Afhankelijk van om wat voor soort warmtepomp het gaat, is het systeem ontworpen om warmte te onttrekken uit de buitenlucht, uit de bodem of uit het grondwater – en die warmte vervolgens te gebruiken voor het verwarmen van uw woning. Bepaalde warmtepompen kunnen zelfs seizoensafhankelijk functioneren; hiermee kunt u dus ’s winters verwarmen en ’s zomers koelen. Kijk op onze pagina over warmtepompen voor meer informatie of de werking, de voordelen en de besparingsmogelijkheden.

Verwarmen CV-ketel

Wanneer u afhankelijk bent van uw CV-ketel voor het verwarmen van uw woning en tapwater, dan is het belangrijk om het apparaat jaarlijks te laten nalopen. Daarnaast is het zaak om ketelvervanging niet te lang uit te stellen. Is uw huidige CV-ketel ouder dan 10 jaar of heeft u geregeld last van storingen? Neem dan contact op met Assen Installatietechniek in Sleen. Wij laten u graag zien hoe u met een nieuwe, energiezuinige CV-ketel kunt besparen op uw maandelijkse energiekosten en tegelijkertijd van een verhoofd comfort in huis kunt profiteren.

Installatie

Of het nu gaat om uw huis of uw bedrijfspand, een gezond en aangenaam binnenklimaat is van essentieel belang.
Gaat u verbouwen of doet u een kleine aanpassing in of aan uw woning waardoor ook uw elektrische installatie aangepast moet worden dan kunt terecht bij Assen installatietechniek.
Een dakinspectie is zinvol. Het komt nl. regelmatig voor dat dakdoorvoeren zoals loden hemelwaterafvoeren e.d., een aanzienlijk kortere levensduur hebben dan de moderne dakbedekkingsmaterialen, wat kan resulteren in daklekkages.
Goede en voldoende ventilatie is essentieel voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Slimme, vraaggestuurde ventilatiesystemen van Itho Daalderop zorgen voor een optimale regie.