Dak- en Zinkwerk

Assen Installatietechniek beschikt over jarenlange ervaring en benodigde gereedschap in het creëren van prachtig dak- en zinkwerk in en rondom bedrijven en woningen.

Dak- en Zinkwerk

Dakwerk

Dakonderhoud

Uw dak wordt dag in, dag uit blootgesteld aan weersinvloeden, dus het is van cruciaal belang om uw dak periodiek te laten inspecteren. Zo kunnen eventuele beginnende problemen tijdig verholpen worden, voordat ze verergeren en u nog verder van huis bent. Als huiseigenaar bent u zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van uw dak, maar gelukkig kunt u altijd vertrouwen op de dakspecialisten van Assen Installatietechniek voor uw dak onderhoud!

Reparatie dak

Indien u met een beginnende lekkage geconfronteerd wordt is het verstandig zo snel mogelijk iemand in te schakelen die verstand van zaken heeft. Daklekkages kunnen namelijk heel snel leiden tot waterschade binnenshuis, en daar zit u natuurlijk niet op te wachten. Ook bij dakschade als gevolg van storm kunt u contact opnemen met Assen Installatietechniek voor dak reparatie.

Bitumen dakbedekking

Heeft u een plat dak dat van nieuwe dakbedekking voorzien dient te worden? Dan zijn bitumen zeker aan te raden. De meeste platte daken in Nederland zijn voorzien van een bitumineuze dakbedekking. Niet zo verwonderlijk, want bitumen dakbedekking:

 • Kan op vrijwel elke dakvorm worden toegepast;

 • Is eenvoudig te verwerken;

 • Maakt het mogelijk om (vochtgevoelige) naden volledig af te dichten;

 • Vereist nauwelijks onderhoud;

 • Is zeer bestendig tegen veroudering;

 • Heeft een levensduur tussen de 15 en 25 jaar. 

EPDM dakbedekking

Een ander type dakbedekking dat zeer geschikt is voor platte daken is Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, oftewel EPDM. Deze waterdichte compositie van synthetische rubbers vereist een wat hogere investering dan bijvoorbeeld bitumen dakbedekking. Het biedt echter wel een aantal belangrijke voordelen, waaronder een:

 • Snelle, gemakkelijke verwerking;

 • Grote flexibiliteit en rekbaarheid;

 • Uitermate goede weersbestendigheid;

 • Onderhoudsarme dakbedekking;

 • Zeer lange levensduur.

Zinkwerk

Zink wordt al honderd jaar gebruikt voor het maken van dakgoten en regenpijpen. Hoewel de installatie van zinkwerk flink wat werk vereist, heeft u er daarna nauwelijks omkijken meer naar. Zinkwerk is niet alleen veel sterker en duurzamer dan bijvoorbeeld PVC, maar ook makkelijker te herstellen. Als specialist op het gebied van zinkwerk kunt u bij Assen Installatietechniek terecht voor:

Zinken dakgoten op maat
Wij beschikken over alle ervaring en het benodigde gereedschap voor het creëren van schitterend zinkwerk voor woningen en bedrijven. Een strak gezette afdeklijst of een ronde kraal zijn slechts enkele van de vele opties die uw dak net dat beetje extra geven.

Reparatie van zinken dakgoten
Hoewel zinken dakgoten een lange levensduur hebben, is het wel belangrijk om ze goed te laten onderhouden. Op die manier kunt u slijtage en andere beschadigingen voorkomen en het risico op verstoppingen en lekkages tot een minimum beperken.

Zinken hemelwaterafvoeren (HWA)
We raden aan om zinken dakgoten altijd van een zinken hemelwaterafvoer te voorzien. Wij plaatsen zinken HWA-buizen die naadloos gelast zijn; deze zijn zowel in ronde als vierkante uitvoeringen verkrijgbaar.

Koperwerk

Koperen dakgoten vergen een grotere investering dan dakgoten van PVC of zink, maar daar staat tegenover dat koperwerk uitermate duurzaam is; het kan een leven lang mee! Doordat koper oxideert, beschermt het zichzelf. Een andere reden om voor koperen dakgoten te kiezen is het esthetische effect van het groene patina dat na verloop van tijd ontstaat. U kunt bij Assen Installatietechniek terecht voor:

Maatwerk koperen dakgoot
Koperen dakgoten zijn een populaire oplossing voor woningen met rieten daken; een zinken dakgoot is namelijk niet bestand tegen de zuren die bij regen van het rieten dak afspoelen, maar koper is dat wel. De installatie van koperen dakgoten zal tevens de waarde van uw woning doen stijgen.

Reparatie van koperen dakgoten
Ondanks het feit dat een koperen dakgoot uitstekend bestand is tegen corrosie, is periodiek onderhoud wel aan te raden. Wij kunnen uw koperen dakgoten schoonmaken en tegelijkertijd controleren op eventuele beschadigingen.  

Koperen hemelwaterafvoeren
Als u ervoor kiest om een koperen dakgoot te laten plaatsen, dan kunt u het beter goed aanpakken en ook meteen koperen hemelwaterafvoeren laten installeren. Hiermee bent u verzekerd van een duurzame oplossing en een schitterende uitstraling waar u de rest van uw leven plezier van heeft.

Installatie

Of het nu gaat om uw huis of uw bedrijfspand, een gezond en aangenaam binnenklimaat is van essentieel belang.
Gaat u verbouwen of doet u een kleine aanpassing in of aan uw woning waardoor ook uw elektrische installatie aangepast moet worden dan kunt terecht bij Assen installatietechniek.
Een dakinspectie is zinvol. Het komt nl. regelmatig voor dat dakdoorvoeren zoals loden hemelwaterafvoeren e.d., een aanzienlijk kortere levensduur hebben dan de moderne dakbedekkingsmaterialen, wat kan resulteren in daklekkages.
Goede en voldoende ventilatie is essentieel voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Slimme, vraaggestuurde ventilatiesystemen van Itho Daalderop zorgen voor een optimale regie.