Elektro boiler

Een elektro boiler is een zelfstandig functionerende elektrische boiler die gebruik maakt van elektriciteit in plaats van gas om water te verwarmen. Het is de ideale oplossing voor huishoudens waarbij de verwarming centraal geregeld is, maar u behoefte heeft aan meer warm water of een snellere opwarming van uw tapwater. Elektrische boilers zijn voorzien van een verwarmingselement dat door middel van een thermostaat geactiveerd wordt. Deze boilers zijn een stuk compacter dan gasboilers, milieuvriendelijker en ook nog eens makkelijker te installeren, mede omdat ze geen gastoevoer of rookgasafvoer vereisen. Een elektro boiler is nog aantrekkelijker wanneer u een deel van uw stroom zelf opwekt, bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen. 

Assen Installatietechniek werkt voornamelijk met elektro boilers van Itho Daalderop. Dit bekende Nederlandse merkt levert verschillende soorten elektrische boilers met een inhoud van 30, 50, 80, 120 of 150 liter. Op die manier kunnen we voor elk huishouden een passend model leveren.

Keukenboiler

Het is een veelvoorkomend probleem in huishoudens waar de CV-ketel niet in de buurt van de keuken hangt: de warmwaterkraan open draaien en vervolgens lang moeten wachten voordat er daadwerkelijk warm water uit komt. Dat is frustrerend en zonde van al dat schone drinkwater dat ongebruikt de afvoer in loopt. Dit probleem is gelukkig vrij eenvoudig te verhelpen, namelijk met de installatie van een keukenboiler. Hiermee heeft u in de keuken altijd direct warm water tot uw beschikking. Het is ook ideaal voor meerpersoonshuishoudens: er kan dan gewoon gedouched worden terwijl er iemand anders uitgebreid de afwas staat te doen. Een keukenboiler zorgt dus voor meer wooncomfort, maar het biedt u ook de mogelijkheid zowel op uw waterrekening als op uw energierekening te besparen. Bij Assen Installatietechniek werken we voornamelijk met de keukenboilers van Itho Daalderop. Het merk biedt verschillende types keukenboilers:

Gasboiler

Een gasboiler is een prima oplossing voor huishoudens die gebruik maken van een apart verwarmingssysteem, zoals vloerverwarming. De gasboiler kan dan gebruikt worden voor het verwarmen van tapwater. Gasboilers zijn direct gestookte boilers welke zijn uitgerust met een brander en gebruik maken van aardgas of propaan om water te verwarmen. Ze dienen dan ook van een eigen gastoevoer en rookgasafvoer te worden voorzien. Bij Assen Installatietechniek werken we met de gasboilers van A.O. Smith, de grootste boiler fabrikant in Noord-Amerika. De gasboilers van dit merk staan garant voor een optimaal comfort en een laag energieverbruik. Bovendien is er voor elke situatie een passende oplossing. Het assortiment A.O. Smith gasboilers kan grofweg in drie categorie├źn worden onderverdeeld:

  • Atmosferische Low Nox boilers

  • Condenserende hoog rendement boilers

  • Gas-zonneboilers


Uiteraard kan Assen Installatietechniek u adviseren over welke type gasboiler het beste geschikt is voor uw situatie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Verwarming

Tijdig uw CV-ketel laten vervangen is noodzakelijk om verzekerd te blijven van een aangenaam binnenklimaat, alsmede voor het waarborgen van de veiligheid.
Waar voor vloerverwarming als hoofdverwarming de aanleg van een leidingstelsel onder de vloer vereist, is elektrische vloerverwarming veel gemakkelijker te installeren.
Assen Installatietechniek werkt voornamelijk met elektro-, keuken-, en gasboilers. Op die manier kunnen we voor elk huishouden een passend model leveren.
Een warmtepomp is een zeer duurzame oplossing en de ideale manier om op uw maandelijkse energiekosten te besparen. Lees hier meer over de mogelijkheden van een warmtepomp