Wij zijn Assen Installatietechniek

Wij zijn Assen Installatietechniek

Bij ons draait het om de techniek, zowel voor de wand als daarachter. Netjes afgewerkt en bijzonder goed gemaakt. Oftewel: tot in de puntjes. Assen Installatietechniek & badkamers helpt al sinds 1979 particulieren en ondernemers met al het installatiewerk, in de breedste zin van het woord. Van lekkende kraan tot nieuwbouw, bij ons kun je altijd terecht!

Vakmanschap tot in de puntjes.

Wij leggen de lat hoog. Dat kan gelukkig dankzij onze vakmensen die knap handig zijn! Stuk voor stuk weten ze van aanpakken. Ze gaan pas weg als alles tot in de puntjes werkt en jij tevreden bent. Geen (technische) vraag is ons te gek, want we hebben alle kennis in huis en blijven doorleren. Uiteraard werken we alleen met A-kwaliteit merken, producten en gereedschappen. En voordat we een product of advies bij jou neerleggen testen we het eerst zelf goed uit. Staan we er met 100% achter? Dan pas leggen we het bij jou voor. 

Van witgoed naar installatietechniek

Je kunt wel zeggen dat we ervaren zijn in de installatietechniek. Al meer dan 40 jaar! In 1979 richt Jan Assen Assen Installatietechniek op. Vanuit een winkelpand in Sleen focust hij zich eerst op de in- en verkoop van witgoed en de installatie daarvan. Als snel groeit Assen Installatietechniek uit tot een regionale bekendheid en weten velen ons te vinden voor al hun installatiewerk. De groeispurt is niet te stoppen. Er komt een sanitaire tak bij, inclusief showroom en ook het installatiewerk breiden we uit. 


In 2003 neemt zoon Arno Assen de zaak over. Met slechts 23 jaar levenservaring, maar meer dan genoeg ondernemersbloed en vakkennis weet hij van de zaak een succes te maken. Zijn motto: besteed aandacht aan datgene wat je doet: hang die ketel recht, ruim de rommel op, help dat schilderijtje op te hangen en kijk verder dan de vraag. Stilstaan doen we bij Assen Installatietechniek niet. Ook op het gebied van duurzame technieken zijn we grote slagen aan het maken. Van eigen duurzaam-heidstool tot aan complete zonnedaken, we zetten graag de puntjes op de i. 

Direct een helpende hand en fluitend naar het werk 

Of je zelf nu wel of niet handig bent. Direct hulp bij een technisch probleem is wel zo fijn. Onze handen (en hersens) kun je altijd inschakelen. Wij reageren snel, zijn goed bereikbaar en passen onze planning zoveel mogelijk op jou aan. En als we dan bij je aanbellen, stappen we fluitend naar binnen. We hebben plezier in ons werk en duiken graag met onze neus de techniek in. We houden daarnaast van duidelijke afspraken maken, die nakomen en jou persoonlijk advies geven. Dat is service tot in de puntjes volgens het team van Assen Installatietechniek.  


Historie Assen Installatietechniek

Assen Installatietechniek werd in 1979 opgericht door Jan Assen. Vanuit een winkelpand in Sleen concentreerde hij zich in eerste instantie op de verkoop van bruin- en witgoed en het uitvoeren van bescheiden installatiewerkzaamheden. Door zich met hart en ziel in te zetten en kwaliteit te leveren, wist Assen Installatietechniek in korte tijd regionale bekendheid te verwerven.

In 1987 werd de winkelruimte uitgebreid met onder meer de komst van een sanitaire showroom. De daaropvolgende jaren kende het bedrijf een niet te stoppen groeispurt. Hoogtepunt was de overname van het in Westerbork gevestigde elektrotechnisch bedrijf Weggemans in 1996. Wederom vergrootte Assen Installatietechniek haar dienstenaanbod én werkgebied.

Eind jaren negentig groeide het installatiebedrijf opnieuw uit haar jasje. Besloten werd het huidige en op groei ingerichte pand aan de Meulenakker in Sleen te bouwen. De oude locaties in Sleen en Westerbork werden opgeheven en samengevoegd op deze nieuwe, ruim 2200 vierkante meter grote locatie, die in april 2001 haar deuren opende.

Kort na het betrekken van het nieuwe pand nam zoon Arno in 2005 het roer over van Jan. Onder zijn leiding staat Assen Installatietechniek haar klanten nog steeds met raad en daad bij op het gebied van sanitaire en installatiewerkzaamheden.

Missie

Als totaalinstallateur heeft Assen Installatietechniek zich ten doel gesteld innovatieve en energiebewuste oplossingen voor elk installatie vraagstuk te kunnen leveren. Daarbij zijn het realiseren van een comfortabele woon- en werkomgeving en klanttevredenheid de belangrijkste uitgangspunten. 

Visie

Assen Installatietechniek staat bekend om zijn flexibele, proactieve en klantgerichte instelling. Het bedrijf stelt hoge kwaliteitseisen aan haar producten en staat borg voor een hoogwaardige dienstverlening. Ook wordt actief meegedacht met de klant: van concept tot uitvoering.

Het personeel van Assen Installatietechniek bestaat uit echte vakmensen, die dankzij hun uitgebreide vakkennis en vaardigheden elk project bij voorbaat al tot een succes maken. Dankzij het directe klantcontact worden klantwensen probleemloos vertaald naar concrete acties. Kwaliteit staat dan ook hoog in het vaandel. Afspraken worden altijd nagekomen en eventuele problemen in goed overleg opgelost.

Een reputatie waar Assen Installatietechniek met trots op buigt, is die van ‘groene’ en duurzame installatie specialist. Assen Installatietechniek is namelijk dé specialist op het gebied van duurzame oplossingen. Het bedrijf beschikt over een ruim assortiment aan energiebesparende producten, ook op sanitair gebied.

Sanitiem

Sanitiem is een samenwerkingsverband van 21 gespecialiseerde installatiebedrijven en sanitair specialisten die zich richten op die consumenten die volledig ontzorgd willen worden op het gebied van badkamers, toiletrenovaties, wand- en vloertegels, (centrale) verwarming, duurzame energie oplossingen, ventilatie, elektro en dak- en zinkwerk.

De bij Sanitiem aangesloten specialisten werken met name samen op het gebied van inkoop en promotie, zowel online als offline. Deze installatiebedrijven en sanitair specialisten kunnen u helpen om uw wooncomfort te verbeteren, advies te geven en hulp bieden bij al uw installatiewerkzaamheden. Onder het motto van Zelf doen, Samen doen en Laten doen kunt u samen met de specialist bepalen hoe u het hebben wilt. Of het nu gaat om een complete nieuwe badkamer en/of toilet, een nieuwe CV-ketel of duurzame energie oplossingen: Uw Sanitiem installateur ontzorgt, adviseert en installeert en biedt u bovenal de kwaliteit van een Vakman!

 

Zelf doen

Bent u zo’n handige doe-het-zelver en gaat u uw badkamer en/of toilet verbouwen? Of een nieuwe CV-ketel plaatsen inclusief leidingen en radiatoren? Neem dan eens contact op met een Sanitiem deelnemer in uw buurt. De benodigde materialen halen tegen scherpe inkoopprijzen, gereedschap huren en ook nog wel wat advies nodig? Uw Sanitiem vakman staat voor u klaar.

Samen doen

Als u uw badkamer wilt verbouwen en dit deels wil laten doen door een vakman neemt u dan gerust contact met ons op. Samen kunnen we kijken welke  werkzaamheden u eventueel zelf wilt en kunt verrichten. Ook bij deze mogelijkheid kunt u uiteraard gebruik maken van onze specifieke vakkennis.

Laten doen

En uiteraard kunt u alles door ons laten verzorgen. Van ontwerp tot realisatie van uw nieuwe badkamer en /of toilet. Maar ook het VEILIG en VAKKUNDIG plaatsen van een nieuwe CV-ketel kunt u het beste aan ons uitbesteden. Kiest u voor duurzaamheid dan bent u ook bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen samen met u bepalen wat voor uw situatie het beste is en leggen dit dan ook vakkundig aan.