Aanleg riolering

Bij het aanleggen van riolering is het van belang dat de buizen goed opgehangen worden of op afschot gelegd worden. Dit voorkomt niet alleen verzakkingen te voorkomen, maar verkleind tevens de kans op verstoppingen. Indien er reeds riolering aanwezig is maar deze dusdanig verouderd is dat de betrouwbaarheid in twijfel getrokken wordt, kunnen wij middels camera inspectie in kaart brengen of en waar er sprake is van gebreken. Zo kunnen wij vaststellen of bepaalde delen van de riolering te repareren zijn of toch vervangen moeten worden.

Riool ontstoppen

Uw riolering wordt dagelijks blootgesteld aan zeepresten, huidvetten, ontlasting, chemicali├źn, haren en andere troep, die zich in de loop der tijd aan de binnenzijde van de leidingen gaan hechten. Dit kan soms voor verstoppingen zorgen. Dit is erg vervelend, want u kunt dan uw toilet, douche en kranen niet meer gebruiken. Gelukkig beschikken wij over alle kennis en middelen om uw riool te ontstoppen.

WC ontstoppen

Een verstopt toilet kan uiteenlopende oorzaken hebben. In veel gevallen kunt u dit zelf oplossen, bijvoorbeeld met behulp van een (gootsteen)ontstopper of een mengsel van zuiveringszout en azijn. Soms zijn verstoppingen echter dusdanig hardnekkig dat u een professional moet inschakelen. In dat geval staan de loodgieters van Assen Installatietechniek voor u klaar!

Camera inspectie

Assen Installatietechniek kan zowel binnen- als buitenshuis het riool inwendig inspecteren en controleren op lekkage, wortel ingroei of andere problemen. Dit doen wij door middel van een camera inspectie; op basis van de camerabeelden kunnen wij een inschatting maken van de ernst van de situatie. Vervolgens maken we, uiteraard in overleg met u, een plan om het probleem op te lossen.

Hemelwaterafvoer (HWA)

Met name in periodes met intensieve en langdurige regenbuien kan het hemelwater niet altijd optimaal worden afgevoerd. Om lekkages en andere problemen met wateroverlast te overkomen is het zaak om zowel uw woning als uw bijgebouwen van een degelijke hemelwaterafvoer (HWA) te voorzien. Daarnaast dienen uw dakgoten en regenpijpen jaarlijks schoon te worden gemaakt om verstoppingen te voorkomen.

Loodgieterswerk

De ervaren loodgieters van Assen Installatietechniek houden zich al sinds 1979 bezig met de aanleg van waterleidingen en watervoerende installaties
Gas
Een veilige, deskundig aangelegde gasleiding is van levensbelang. Assen Installatietechniek kan u van dienst zijn bij:
Bij het aanleggen van riolering is het van belang dat de buizen goed opgehangen worden of op afschot gelegd worden. Dit voorkomt niet alleen verzakkingen te voorkomen, maar verkleind tevens de kans op verstoppingen.