Radiatoren

Als het op energiebesparing aankomt, kijken veel mensen eerst naar hun CV-ketel. Dat is logisch, want de nieuwere HR-ketels verbruiken nu eenmaal veel minder energie dan oudere CV-ketels. Echter kunnen ook uw radiatoren een belangrijke rol spelen bij het besparen op uw energieverbruik. Assen Installatietechniek levert onder andere:

Jaga LOW-H2O radiatoren

De Jaga LOW-H2O radiatoren zijn door Kiwa Technology uitgeroepen tot de zuinigste radiatoren van Nederland. Ze behalen op elke temperatuur het hoogste afgifterendement op elke temperatuur en zijn zelfs zuiniger dan vloerverwarmingssystemen! Ook niet onbelangrijk: deze radiatoren zijn te combineren met zowel conventionele CV-installaties als met warmtepompen.

Henrad Softline ECO radiatoren 

De Softline ECO radiatoren van Henrad onderscheiden zich door een unieke, zelfontwikkelde technologie, waarbij het verwarmde water eerst door de voorste plaat van de radiator stroomt. Op die manier gaat er slechts een minimale hoeveelheid aan warmte verloren via de achterzijde van de radiator. Zo kunt u besparen op energiekosten zonder dat u hoeft in te leveren op comfort. Henrad Softline ECO radiatoren zijn speciaal ontworpen voor toepassingen in combinatie met lage temperatuur verwarming (LTV) systemen.

Vrijblijvend advies nodig?

Neem gerust contact op met Assen Installatietechniek voor een persoonlijk en vrijblijvend advies. 

Vanzelfsprekend kunnen wij uw nieuwe radiatoren ook voor u installeren en direct waterzijdig inregelen.

Vrijblijvend advies nodig?

In veel huishoudens die gebruik maken van een CV-ketel, heeft men last van radiatoren die niet goed of slechts gedeeltelijk opwarmen, of radiatoren die juist veel te heet worden. Dit komt ook voor bij nieuwe CV-ketels.

Gelukkig is dit probleem vrij eenvoudig te verhelpen door middel van waterzijdig inregelen (WZI). Er komt dan een monteur bij u langs om uw CV-installatie opnieuw in te regelen, zodat alle radiatoren in huis weer van de juiste waterdoorstroming worden voorzien. Alles functioneert daarna weer zoals het hoort, het comfort in huis gaat omhoog en uw radiatoren kunnen hun warmte beter kwijt. Daardoor kunt u wel zo’n 10% tot 20% op uw gasverbruik besparen. En met het oog op de huidige gasprijzen betekent dit dat u de kleine investering voor het waterzijdig inregelen binnen no time heeft terugverdiend.

Wilt u meer weten over het waterzijdig inregelen van uw radiatoren? Neem dan contact op met Assen Installatietechniek in Sleen en vraag meteen een vrijblijvende offerte aan.

Vloerverwarming

Hoewel CV-ketels en radiatoren nog altijd de meest voorkomende oplossingen zijn voor het verwarmen van woningen, stappen steeds meer huishoudens over op vloerverwarming. Dat is niet zo verwonderlijk, want vloerverwarming als hoofdverwarming biedt een breed scala aan voordelen ten opzichte van een conventionele CV-installatie. Hierbij kunt u denken aan:

  • Alle ruimtes in huis worden zeer gelijkmatig verwarmd;
  • Een constante temperatuur en een verhoogd comfort in huis
  • Er zijn geen radiatoren meer nodig voor de warmteoverdracht;
  • U kunt een mooie besparing op uw maandelijkse energiekosten realiseren;
  • Nooit meer last van koude voeten!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van vloerverwarming en wilt u weten of het iets voor u is? Neem dan gerust contact op met Assen Installatietechniek. Wij kunnen voor u inzichtelijk maken wat u kwijt bent aan de investering en hoeveel u gemiddeld aan energiekosten kunt besparen op energie als u vloerverwarming als hoofdverwarming laat installeren.

Design radiatoren

We komen ze vaak tegen in woningen die gebruik maken van een CV-installatie; die saaie, niet al te fraai ogende standaard radiatoren. Deze radiatoren mogen dan functioneel zijn, ze laten op esthetisch vlak veel te wensen over. Het gevolg is dat men ze tracht te ‘verbergen’ achter meubilair en gordijnen – iets wat de warmteoverdracht zeker niet ten goede komt en ertoe leidt dat er harder gestookt moet worden om de ruimtes op de gewenste temperatuur te krijgen. Gelukkig is er een alternatief in de vorm van design radiatoren, welke in tal van uitvoeringen, afmetingen en kleuren verkrijgbaar zijn. 

Op die manier kunt u een radiator kiezen die perfect aansluit op de stijl van uw interieur. Bij Assen Installatietechniek kiezen we voor kwaliteit en daarom werken we uitsluitend met de design radiatoren van Vasco. Dit bekende merk biedt tevens diverse collecties met stijlvolle design radiatoren voor in de badkamer, waarmee u verzekerd bent van een snelle opwarming en een optimale warmteafgifte. 

Elektrische vloerverwarming

Waar voor vloerverwarming als hoofdverwarming de aanleg van een leidingstelsel onder de vloer vereist, is elektrische vloerverwarming veel gemakkelijker te installeren.

Het is een populaire oplossing voor het verwarmen van badkamers, maar kan ook uitstekend worden toegepast in andere ruimtes. Bij Assen Installatietechniek werken we met de elektrische vloerverwarmingssystemen van MAGNUM Heating, dat in de afgelopen dertig jaar is uitgegroeid tot een van de Europese marktleiders op het gebied van vloerverwarming. Voor renovaties biedt het merk twee systemen die zonder al te ingrijpende werkzaamheden kunnen worden geïnstalleerd: 

MAGNUM Mat

De MAGNUM Mat is ontworpen om over bestaande tegelvloeren of reeds afgewerkte afwerkvloeren heen te leggen. De slechts 4 millimeter dunne mat kan in een lijmlaag worden verwerkt en komt direct onder het vloeroppervlak te liggen, waardoor een bijzonder snelle opwarming wordt gerealiseerd. Met maatvoeringen van 0,75m2 t/m 25m2 is dit een uitstekende oplossing voor kleinere ruimtes.

MAGNUM SlimFit

MAGNUM SlimFit is met een opbouwhoogte van 12 millimeter een van de dunste elektrische vloerverwarmingssystemen op de markt. Het systeem, dat bestaat uit kunststof matten die gemakkelijk aan elkaar te klikken zijn, wordt voorzien van de MAGNUM Tube vloerverwarmingsbuis. MAGNUM SlimFit is geschikt voor toepassingen in vloeren én wanden!

Verwarming

Tijdig uw CV-ketel laten vervangen is noodzakelijk om verzekerd te blijven van een aangenaam binnenklimaat, alsmede voor het waarborgen van de veiligheid.
Waar voor vloerverwarming als hoofdverwarming de aanleg van een leidingstelsel onder de vloer vereist, is elektrische vloerverwarming veel gemakkelijker te installeren.
Assen Installatietechniek werkt voornamelijk met elektro-, keuken-, en gasboilers. Op die manier kunnen we voor elk huishouden een passend model leveren.
Een warmtepomp is een zeer duurzame oplossing en de ideale manier om op uw maandelijkse energiekosten te besparen. Lees hier meer over de mogelijkheden van een warmtepomp